Kamatkedvezmények, melyekről álmodni sem mernénk.

Biztos sokan ismerjük már azt, amikor betévedünk a kiszemelt hitelintézetbe és hidegzuhanyként ér a felismerés, hogy a reklámban foglalt feltételek valójában másképp néznek ki. Mi lehet ennek az oka? Általában az, hogy a hitelfelvételnél a THM helyett a kamat az, ami megragadja a figyelmünket, így sok olyan költséggel találkozunk útközben, amivel nem is számoltunk.

 

Hogyan kerülhetjük el a brutálisan magas kamatot?

Ahhoz, hogy egyáltalán tervezni tudjunk a költségek terén feltétlenül fontos, hogy tisztában legyünk az alap fogalmakkal. Ettől egyáltalán nem kell tartanunk, lehetünk teljesen analfabéták a hitelek világában, a hitelszakértő teljesen az alapoktól elmagyarázza a hitel felépítését érthető formában.

Tehát mi is az a kamat? Lényegében az a pénzösszeg, amit a bank kér azért, hogy használjuk a pénzét. Tehát a hitel árát fejezi ki a kamat, amit a kamatláb segítségével számolnak ki, általában egy éves futamidőre.

A kamat az, amit sűrűn összekeverünk a THM-el. Ugyanis a havi törlesztőrészlet nem csak a kamatból áll. A THM részét képezi például a:

  • kamat
  • számlavezetés díja
  • hitelfedezeti biztosítás díja
  • hitelbírálati díj
  • kezelési költség

Ezek együttesen alkotják magát a THM-et és ebből kapjuk meg a havonta fizetendő összeget a hitelünkért.


Hogyan éri el a hitelszakértő a kedvező kamatot?

Hitelszakértőnk még a szerződés aláírása előtt tájékoztathat bennünket arról, hogy a fizetendő kamat mértéke mitől függhet. Itt szokott felmerülni az, hogy a: havi jövedelmet a bankhoz utaltatjuk-e,

mekkora a havi jövedelem

mekkora összegű kölcsönt szeretnénk felvenni

kötünk-e a hitelre biztosítást (tehát igénybe veszünk-e másik banki terméket)

Természetesen ez csak néhány kitétel, a hitelszakértő viszont tisztában van az összes olyan lehetőséggel, ami bármilyen szinten is csökkenteheti a költségeinket. Mivel a ma működő összes hitelintézettel kapcsolatban áll igen könnyen megtalálja számunkra azokat a lehetőségeket, amik a legjobb konstrukcióval rendelkeznek.

Éppen ezért sokkal jobban járunk ha hitel szakértőhöz fordulunk segítségért, mintha az utcáról betévedve egymagunk állunk neki a folyamatoknak. Nem csak azért, mert ebben az esetben elmaradhat a kellő felvilágosítás és rosszul járhatunk, hanem könnyen elutasíthatják a hitelkérelmet.


Miért könnyebb a hitel szakértőnek üzletet kötni, mint átlagembereknek?

A hitelintézetek számára nem csak az a fontos, hogy üzletet kössenek, hanem az is, hogy az megtérüljön nekik. A hitelszakértő ezt pontosan tudja és ki is használja. Amikor a bankok egy hitel szakértővel beszélnek tudják, hogy érdemes lehet megadni olyan kedvezményeket, amiket amúgy nem adnának meg.

Ez megnyilvánulhat valamilyen költség, díj elengedésében vagy a konstrukciók olyan átalakításában, ami végül nem csak az ügyfél érdekeit, hanem a bank érdekeit is szolgálja. Könnyen meglehet, hogy a tárgyalások végére több százalékos csökkentést is elérhetünk a THM mértékében, ami a futamidő végére több száz-, vagy akár milliós tételre is rúghat.

Ne féljen hát felkeresni szakértői segítséget és felrúgni az elképzeléseket. A Szalai HitelPlusz biztosan a legjobb megoldás, aki az elejétől a végéig biztos támaszt nyújt.

Szalai-Hitelplusz Kft.

Kérje szakszerű segítségünket!
Stresszmentes pénzügyi megoldások.

  Adatkezelési tájékoztatót.